Sukaldaritza eskola
Gorde
Kendu nire zerrendatik

Hasi da ikasturtea Donostiako Basque Culinary Centerren

Guztira, 70 ikasle aukeratu dituzte, 340 hautagairen artean. Horietatik 56k hasi dute ikasturtea astelehen honetan.
18:00 - 20:00
Basque Culinary Center, ikasleentzat zabalik

Joan den irailaren 26an egin zuten inaugurazio ekitaldiaren ondoren, Donostiako Basque Culinary Center goi mailako sukaldaritza eskolak astelehen honetan ireki ditu ateak ikasleentzako.

Guztira, 70 ikasle izango dira lehen ikasturte honetan, eta prozesu luzea gainditu behar izan dute bertan ikasteko: 340 hautagairen artean aukeratu dituzte. Matrikulatutako 70 horietatik, 56 neska-mutil izan dira astelehen honetan ikasturtearen estreinako egunean. Gutxienez batxilergoko ikasketak dituzte, baina sukalde lanetan inongo esperientziarik ez. Horietatik 23 euskaldunak dira, 27 beste erkidego batzuetakoak, eta 6 berriz, atzerrikoak. Gainontzeko 14 ikasleak hainbat ostalaritza eskolarik datoz, eta urtarrilean ekingo diete ikasketei.

Prezioa ere galbahea da: 8.000 euro urtean, nahiz eta 25 lagunek Mondragon Unibertsitateko beka programa baliatuko duten.

Lehen egunean, eraikina eta irakasleak ezagutu besterik ez dute egin; baina, bihartik aurrera, serio hasi beharko dute ikasten.

Zure interesekoa izan daiteke

18:00 - 20:00
ZUZENEAN
Duela  min.

Guardia Zibilak erietxera eraman ditu Beloradotik joandakoekin Urduñan bizi ziren mojetako bost, osasun-baldintza kaxkarretan zeudelakoan

Ostegun honetan Santa Klarako monastegitik 87 eta 101 urte arteko bost moja atera dituzte eta Basurtuko erietxera eraman dituzte azterketa egitera, epailearen aginduz. Guardia Zibilak jakitera eman duenez, emakumeak osasun-baldintza txarretan bizi zirela egiaztatu ahala izan dute. Adierazpen horiek gezurtatzeko helburuz, etxeko mojetako batek sareetan zabaldu ditu eraikin barruko irudiak. 

Gehiago ikusi
Publizitatea
X