Gastronomia
Gorde
Kendu nire zerrendatik

Eneko Atxak eta Basque Culinary Centerrek Espainiako Gastronomia Saria jaso dute

Gainera, Gastronomiaren Akademiak Juan Mari Arzak sukaldari donostiarra omendu du.
Eneko Atxak Gastronomia Osasuntsuaren saria jaso du. Argazkia: EFE

Espainiako Gastronomia Akademiak 2018ko golardoak banatu ditu astelehen honetan Madrilen egindako ekitaldi batean eta, besteak beste, Eneko Atxa eta Basque Culinary Center saritu ditu.

Eneko Atxak Gastronomia Osasuntsuaren golardoa jaso du. "Jakinduria gastronomikoa gizarte osasuntsuagoa eta jasangarriagoa lortzeko erabili behar dugu, eta ez soilik plater onenak egiteko", azpimarratu Azurmendi jatetxeko sukaldariak.

Erakundeen kategorian, berriz, Basque Culinary Center saritu dute, hamar urtez profesionalak trebatzeko egin duen langatik. "Gastronomiarena sektore estrategikoa da, enplegua eta aberastasuna sortzen dituelako; gainera, gure kulturaren parte da", adierazi du Joxemari Aizega zuzendariak.  

Bestalde, aurtengo edizioan Juan Mari Arzak sukaldari donostiarra omendu dute. Berak jaso zuen Sukaldari Onenaren Espainiako Gastronomiaren Lehen Saria.

Arzakek ezin izan du ekitaldian parte hartu, baina mezu bat igorri du  bideoan grabatuta. Irudietan Elena alabarekin ageri da, eta bere taldeari eta Ferran Adria sukaldariari eskaini die saria.  

 

Zure interesekoa izan daiteke

18:00 - 20:00
ZUZENEAN
Duela  min.

Guardia Zibilak erietxera eraman ditu Beloradotik joandakoekin Urduñan bizi ziren mojetako bost, osasun-baldintza kaxkarretan zeudelakoan

Ostegun honetan Santa Klarako monastegitik 87 eta 101 urte arteko bost moja atera dituzte eta Basurtuko erietxera eraman dituzte azterketa egitera, epailearen aginduz. Guardia Zibilak jakitera eman duenez, emakumeak osasun-baldintza txarretan bizi zirela egiaztatu ahala izan dute. Adierazpen horiek gezurtatzeko helburuz, etxeko mojetako batek sareetan zabaldu ditu eraikin barruko irudiak. 

Gehiago ikusi
Publizitatea
X