Gastronomia
Gorde
Kendu nire zerrendatik

Eneko Atxak 2015eko Sukaldebururik Onenaren Sari Nazionala eskuratu du

2015eko Sukaldeburu Onenaren Gastronomia Sari Nazionala eman diote Larrabetzuko Azurmendi jatetxearen jabeari, Eneko Atxari.
18:00 - 20:00
Eneko Atxa: 'Lanaz gozatezea da nire sekretua'

2015eko Sukaldeburu Onenaren golardoa eman diote, gaur, hiru Mitxelin izar dituen Azurmendi (Larrabetzu) jatetxeko Eneko Atxari, Gastronomiaren Espainiako Errege Akademiak jakinarazi duenez.

Sari honekin, sukaldari bizkaitarraren "sustraidun sukaldaritza" aintzatetsi nahi izan du Gastronomiaren Akademiak, "euskal errezeta tradizionalak berrinterpretatu baititu sormenaren, jasangarritasunaren eta Azurmendi dagoen ingurunearen errespetuaren arteko elkarrizketa ezartzen duten errezetekin".

Aurretik golardo hori jaso zuten Juan Mari Arzak (1974, lehen irabazlea), Pedro Subijana (1979), Hilario Arbelaitz (1991), Martin Berasategi (1996), Andoni Luis Aduriz (2002) eta Elena Arzak (2010).

Orain dela gutxi, gainera, munduko bigarren jatetxerik onena aukeratu zuten Azurmendi.

Eneko Atxa 1977an jaioa zen, Amorebieta-Etxanon (Bizkaia). Azurmendi jatetxetik gertu Prêt À Porter Bistroa dauka eta Tailandiako Phuket irlan Aziamendi jatetxea ireki berri du. Gainera, uda honetan Londresen One Aldwych jatetxe berria zabaltzeko asmoa dauka. Iaz Gastronomia Sari Nazionaleko finalisten artean izan zen ere, baina Maria Martek (Madrilgo Club Allard) lortu zuen saria orduan.

Sariak banatzeko ekitaldia datorren astelehenean ospatuko da, ekainaren 6an.

Albiste gehiago gizartea

18:00 - 20:00
ZUZENEAN
Duela  min.

Joxe Azurmendi filosofo eta pentsalari zegamarra zendu da, 84 urte zituela

Jakin aldizkariak azpimarratu duenez, "pentsamendu itzela utzi diguzu. Hura lantzen jarraituko dugu, beti eskatu izan diguzun bezala, zu (eta inor) jainkotu gabe, baina maisu-maistrak aitortuz". Aldizkari historiko horrek nabarmendu duenez, Azurmendiren pentsamendua funtsezkoa izan zen joan den mendeko 60ko eta 70eko hamarkadetan euskara eta euskal kultura berritu eta bultzatzeko.

Gehiago kargatu