Sari Nazionala
Gorde
Kendu nire zerrendatik

Victor Arguinzoniz, 2016ko Sukaldebururik Onenaren Sari Nazionala

2016ko Sukaldeburu Onenaren Gastronomia Sari Nazionala eman diote Atxondoko Etxebarri jatetxearen jabeari, Victor Arguinzonizi.
Etxabarri Erretegia Axpe. Argazkia: asadoretxebarri.com.

2016ko Sukaldeburu Onenaren golardoa eman diote, gaur, Etxebarri (Atxondo) jatetxeko Victor Arguinzonizi. Sariak banatzeko ekitaldia datorren astelehenean ospatuko da, irailaren 25ean.

Sari honekin, sukaldari bizkaitarraren "azken urteotan sukaldean izandako garapena eta bere asmakizunak" aintzatetsi nahi izan ditu Gastronomiaren Akademiak, "nazioarteko sukaldari ospetsuenen artean" baitago, Gastronomiaren Espainiako Errege Akademiak jakinarazi duenez.

#PNG2016 VÍCTOR ARGUINZONIZ, de Etxebarri, Premio Nacional de Gastronomía al Mejor Jefe de Cocina ¡Felicidades! https://t.co/uSWk5MSP34 pic.twitter.com/GX6ZhyRYLI

 

Aurretik golardo hori jaso zuten Juan Mari Arzak (1974, lehen irabazlea), Pedro Subijana (1979), Hilario Arbelaitz (1991), Martin Berasategi (1996), Andoni Luis Aduriz (2002), Elena Arzak (2010) eta Eneko Atxa (2015).

 

Albiste gehiago gizartea

18:00 - 20:00
ZUZENEAN
Duela  min.

Joxe Azurmendi, filosofo eta pentsalari zegamarra, zendu da 84 urte zituela

Jakin aldizkariak azpimarratu duenez, "pentsamendu itzela utzi diguzu. Hura lantzen jarraituko dugu, beti eskatu izan diguzun bezala, zu (eta inor) jainkotu gabe, baina maisu-maistrak aitortuz". Aldizkari historiko horrek nabarmendu duenez, Azurmendiren pentsamendua funtsezkoa izan zen joan den mendeko 60ko eta 70eko hamarkadetan euskara eta euskal kultura berritu eta bultzatzeko.

Gehiago kargatu