Goi-mailako ikasketak
Gorde
Kendu nire zerrendatik

Gastronomia arloko doktoretza ikasketak eskainiko ditu Basque Culinary Centerrek

Donostian kokatuta dagoen goi-mailako sukaldaritza eskola izango da nazioartean gastronomia inguruko doktoretza ikasketak eskaintzen dituen lehena.
Basque Culinary Center. Artxiboko argazkia: Marcos Ferrer
Basque Culinary Center. Artxiboko argazkia: Marcos Ferrer

Datorren ikasturtetik aurrera, gastronomia arloko doktoretza ikasketak eskainiko ditu Basque Culinary Centerrek. Gauzak horrela, Donostian kokatuta dagoen goi-mailako sukaldaritza eskola hori izango da nazioartean gastronomia inguruko doktoretza ikasketak eskaintzen dituen lehena. Mondragon Unibertsitatera atxikita dago, eta gaur egun graduko ikasketak eta zortzi master eskaintzen ditu.

Joxe Mari Aizeaga Basque Culinary Centerreko zuzendari nagusiak iragarri du gaur, asteazkena, datorren irailetik aurrera doktoretza ikasketak eskainiko dituztela. Halaber, Forum Europa Tribuna Euskadi ekitaldian emandako hitzaldian azaldu duenez, Basque Culinary Center eskolak berrikuntza du ardatz. Ildo horretatik, lehengaiei balioa emanez, sektoreko eragile ekonomikoak izateko helburu dutela esan du; sukaldea, zerbitzua, enpresa-kudeaketa eta zientzia aplikatuak uztartuz.

Ikasturte honetan, nazioarteko 32 herrialdetatik etorritako 600 ikasle matrikulatu direla nabarmendu du Aizeagak. Halaber, Basque Culinary Centerrek euskal Barne Produktu Gordinari (BPG) 10 milioi euroko ekarpena egiten diola gaineratu du. Bere esanetan, goi-mailako sukaldaritza eskola horretako ikasleek “enplegu betea” lortzen dute; gehienak gastronomiari lotutako postuetan egiten dute lan, eta beste batzuk, berriz, ikerketari bideratutako enpresetan.

Gauzak horrela, nazioartean ez dagoela Basque Culinary Center bezalako beste goi-mailako sukaldaritza eskola bat esan du, eta bertan eskaintzen dituzten ikasketak aipatu ditu. Dena dela, Amerikako Estatu Batuetan (AEB) edo Suitzan antzeko “ikasketa partzialak” eskaintzen dituztela esan du.

Aurrera begira, Aizeagak azaldu du Basque Culinary Centerrek bi erronka nagusi dituela: elikadura osasungarria eta jasangarritasuna. Izan ere, nazioartean ekoizten diren elikagaiek ingurumenean eragiten dutela esan du.

Zure interesekoa izan daiteke

18:00 - 20:00
ZUZENEAN
Duela  min.

Guardia Zibilak erietxera eraman ditu Beloradotik joandakoekin Urduñan bizi ziren mojetako bost, osasun-baldintza kaxkarretan zeudelakoan

Ostegun honetan Santa Klarako monastegitik 87 eta 101 urte arteko bost moja atera dituzte eta Basurtuko erietxera eraman dituzte azterketa egitera, epailearen aginduz. Guardia Zibilak jakitera eman duenez, emakumeak osasun-baldintza txarretan bizi zirela egiaztatu ahala izan dute. Adierazpen horiek gezurtatzeko helburuz, etxeko mojetako batek sareetan zabaldu ditu eraikin barruko irudiak. 

VACAS Y TERNEROS LIMOUSIN DE UN AMIGO EN ERANDIO-GOIKOA
18:00 - 20:00
ZUZENEAN
Duela  min.

Hego Euskal Herrian premiazko txertaketa baimendu dezala eskatu dio Espainiako Gobernuak Europar Batzordeari, dermatosi nodularrari aurre egiteko

Frantziako estatuarekiko mugatik hurbil dauden eskualdeetan txertatu nahi ditu Espainiako Gobernuak abelburu guztiak, hau da, Euskadin, Nafarroan eta Aragoin. Izan ere, azken orduetan foku gehiago agertu dira Frantziako Estatuan, mugatik hurbil, gainera. Neurri horren helburua da gaixotasunaren hedapena eten eta gainerako erkidegoetara ez iristea.

Gehiago ikusi
Publizitatea
X