Alkoholik gabeko ardoen salmenta, merkatuan gero eta errotuago dagoen negozioa
Alkoholik gabeko ardoa, 00 ere deiturikoa, gero eta zabalduago dago gizartean. Urtez urte asko ari dira hobetzen eta gero jende gehiago erakartzen dute. Urteak dira alkoholik gabeko garagardoa gure artean dela, baina askori, betiko ardo tradizionalaren zaleei, batik bat, oraindik orain arrotza egiten zaie alkoholik gabeko ardoaz hitz egitea. Etorkizuna, baina, hor dagoela argi dute ardoan adituak direnek.
Testuinguru horretan, upategi batzuk eman dute saltoa eta hasi dira dagoeneko alkoholik gabeko edo desalkoholizatutako ardoekin lanean, eta gero eta ohikoagoa da supermerkatu handietan edo ostalaritzan alkohol arrastorik ez duten ardoak topatzea.
Pertsona askok, arrazoi ezberdinak tarteko, ez du alkoholik edaten: intolerantziagatik, osasunagatik, erlijioagatik edo, besterik gabe, gustuko ez dutelako. Kontsumitzaileen ohiturak ere aldatu egin dira: garagardoa ardoa baino gehiago edaten dela diote ikerketa askok, eta gazteenek, Z belaunaldiak, gero eta alkohol gutxiago edaten du.
Kontsumitzaile horien beharrak ase asmoz, ardoaren industria alkoholik gabeko ardoak ekoizten hasi da. Frantziako merkatua da alkoholik gabeko edarien kontsumo-talderik handiena duen herrialdea, baina gainerakoetan ere ari da hazten alkoholik gabeko edarien kontsumoa.
Nola lortzen da alkoholik gabeko ardoa?
Alkoholik gabeko ardoa egiteko prozesua ardo tradizionalaren antzekoa da, urrats gehigarri batekin: erauzketa. Alkohola hiru eratara atera daiteke: hutsean destilatzea, alderantzizko osmosia eta kono birakariko teknologia. Ardoari buruzko aditu askok onartzen dute ez duela ohiko ardo baten usainik, ezta haren gorputzik ere, baina edari osasungarria eta atsegina denez, ate bat irekitzen dio kontsumitzaile talde oso bati ardoaren munduan sartu ahal izateko.
Ukaezina dena da alkoholik gabeko ardoen merkatuaren aurreikuspenek hazkunde argia adierazten dutela.
Eta sektorearen etorkizuna zer?
Adituek diote gaur egun produktu hori ezin dela benetako ardoarekin alderatu, eta, hortaz, ez datorrela ardo tradizionala ordezkatzera, aukera berri bat eskaintzera baizik,
Alkoholak funtsezko zeregina du ardoan, zapore-eramaile gisa. Horregatik, ardozale askok ez dute begi onez ikusten alkoholik gabeko ardoaren kontu hori, horien hitzetan, produktua erabat aldatzen baita.
Hala ere, aditu asko bat datoz esatean hasieran alkoholik gabeko ardoek aurreikuspenak betetzen ez zituzten arren, asko aurreratu dela eta gero eta gertuago daudela helburuetatik.
Aurrerapen handiak egin dira ildo horretan, baina asko dago egiteko, adituek diotenez: alkoholik gabeko ardo batek ez duelako zerikusirik ardo tradizional batekin.
Albiste gehiago gizartea
Karabela portugesa gorabeherak eragiten ari da Euskal Herriko hondartzetan
Donostiako Zurriolan eta Kontxan, eta Bizkaian Bakioko hondartzan atzeman dituzte. Itsas korronteen eta haizearen ondorioz iritsi ohi dira bizidun horiek itsasertzera, eta zenbaitetan horien ziztadak arriskutsuak izan daitezke.
Froga gizarteko albistea itxasorekin
Froga gizarteko albistea sarreatxoa Froga gizarteko albistea sarreatxoa
Albiste izango dira: Andre Maria Zuriaren jaiak, abisu horia beroagatik eta enpleguari buruzko datuak
Gaurkoan albiste izango direnen laburpena, bi hitzetan.
Jaialdiak amaiera borobila eman dio Boisen, sei egun zirraragarriren ostean
Ekitaldiak zortzigarren edizioa itxi du, 1987an sortu zenetik izandako arrakastatsuenetako eta jendetsuenetako bat bezala.
Palestinarekin Elkartasuna plataformak euskal hiriburuetako jaietan mobilizatzeko deia egin du
Plataformak "hipokrisia" leporatu die gobernuei eta hedabideei, eta manifestazioak deitu ditu Gasteizen (abuztuaren 6an), Donostian (abuztuaren 10ean), Bilbon (abuztuaren 15ean) eta manifestazio nazionala Iruñean (urriaren 4an).
Bilboko kale-saltzaileen aurkako sarekadak areagotu direla salatu dute
Udaltzainenganako errespetua eskatu du Bilboko Udalak. Manteroek diote euren egoera legeztatzea ezinbestekoa da bestelako lanetarako aukera izateko. Sarekadak salatzeko protesta deitu du biharko Bizkaiko Manteroen Elkarteak.
Bi atxilotu Gasteizen, gizon bati indarkeriaz lapurtzea leporatuta
04:15 aldera jazo da lapurreta, hiriburuko parke baten inguruan. 31 eta 29 urteko atxilotuak epailearen esku utziko dituzte, beharrezko izapideak amaitutakoan.
Atxilotu bat Ordizian kokaina, 10.000 euro eta kontrabandoko tabakoa zeramala
Gidaria atxilotu dute substantzia estupefazienteen trafikoko ustezko delitua egotzita, eta deklaratu gabeko tabakoa edukitzeagatik.
Tigre-eltxoaren kontrako fumigazio lanak egin dituzte bart Hendaian
Lapurdin chikungunya gaitzaren lehen kasua agertu ondoren egin dituzte desinfekzio lanak, Hendaiako igerilekutik, tren geltokiraino. 22:00etatik 07:00ak arte kaleak erabat itxita egon dira, eta bizilagunek agintarien aginduak errespetatu behar izan dituzte. Herritarrak kezkatuta agertu dira, ez dakitelako zer-nolako eragina izan dezakeen erabilitako produktuak haien egunerokotasunean. Fumigazioaz arduratutako enpresak dio erabilitako produktua ez dela kaltegarria, eta tigre-eltxoen % 80 bat hiltzea lortzen dutela.
20.000 sinadura, txosnak Euskal Herriko ondare inmaterial izendatzeko
Bizkaiko, Gipuzkoako eta Arabako txosnen batzordeek adierazi dute jaigune horiek "arriskuan" daudela, eta ondare inmaterial izendatzeko eskaera sinatzen eta zabaltzen jarraitzeko deia egin dute.