alkoholik gabeko ardoa
Gorde
Kendu nire zerrendatik

''Zaila da alkoholik gabeko ardoak ardo tradizionalak duen zaporea izatea''

alkoholik-gabeko-merkatua
18:00 - 20:00
''Zaila da alkoholik gabeko ardoak ardo tradizionalak duen zaporea izatea''
Alkoholik gabeko ardoa gero eta zabalduago dago. Baina, nola egiten da? Eta non du merkatu handiena? Txomin Zubeldia banaketa enpresako gerente Jokin Zubeldiarekin eta Bodegas Elosegiko arduradun Mikel Elosegirekin izan gara. Alkoholik gabeko apardun ardo gorri bat egiten dute bertan.

Albiste gehiago gizartea

Elhuyarren aditu plataforma
18:00 - 20:00
ZUZENEAN
Duela  min.

Elhuyarrek sei hizkuntzatan automatikoki bikoizteko plataforma sortu du

Elhuyar Fundazioak Euskal Herriko lehenengo bikoizketa automatikoko plataforma sortu eta martxan jarri du. Erreminta honekin ikus-entzunezko eduki bat sei hizkuntzatan (euskara, gaztelania, frantsesa, ingelesa, galiziera eta katalana) bikoiztu daiteke eta jatorrizko ahotsak imitatzeko aukera ematen du. Tresna berria Aditu plataforman integratu da. Horrela, plataforma hau azpitituluak sortzeko plataforma izatetik automatikoki bikoizteko aukera ematera igaro da.

18:00 - 20:00
ZUZENEAN
Duela  min.

Bingen Zupiriaren arabera, segurtasunaren arloan "hainbat gertakari larri" izan dira aurten euskal gizartean

Bingen Zupiria Eusko Jaurlaritzako Segurtasun sailburuak ohartarazi duenez, "arazo sozial oso garrantzitsua" dago, urtarriletik abuztura 10 hilketa izan baitira Euskadin, bai eta emakumeen aurkako "hainbat motatako eraso asko" ere. Gainera, nabarmendu duenez, Euskadin "arma zuriak erabiltzera ohituta dauden eta gatazka asko sortzen dituzten pertsonak" egon badaudela "egiaztatu" ahal izan dute. 

Gehiago kargatu