ELIKADURA
Gorde
Kendu nire zerrendatik

EAEn listeria eta E. coli dituen ahuntz gazta bat saltzen ari direla ohartarazi dute

Aurtengo abenduaren 10ean iraungitzen den "Suerte Ampanera" markako ahuntz gaztaren sorta bat da.

La Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (Aesan) ha informado este viernes de la alerta sanitaria por presencia de las bacterias 'Listeria monocytogenes' y 'Escherichia coli' en queso de cabra moho blanco de la marca 'Suerte Ampanera'



REMITIDA / HANDOUT por QUESO DE CABRA

Fotografía remitida a medios de comunicación exclusivamente para ilustrar la noticia a la que hace referencia la imagen, y citando la procedencia de la imagen en la firma

17/10/2025

Argazkia: EITB

Elikagaien Segurtasunerako eta Nutriziorako Espainiako Agentziak (Aesan) EAEn eta beste erkidego batzuetan (Asturias, Kantabria, Gaztela-Mantxa, Gaztela eta Leon, Galizia eta Madrilgo Erkidegoa) "Suerte Ampanera" markako ahuntz-gaztaren lote bat Listeria monocytogenes eta Escherichia coli bakterioekin kutsatuta dagoela ohartarazi du.

2509262 lotea da, hain zuzen ere, ahuntz lizun zuriaren gaztarena, iraungitze data aurtengo abenduaren 10ekoa duena, eta 450 gramoko unitateetan saltzen dena.

Enpresak berak eman dio gorabeheraren berri elikagaien agentziari.

Agentziak aipatu lote horretako gazta ez kontsumitzeko deia egin die produktua etxean dutenei.

Kontsumitu ostean listeriosiarekin lotutako sintomak (goragalea, beherakoa edo sukarra) edukiz gero, osasun-zentro batera joateko gomendioa eman dute.

Haurdun daudenen kasuan, Aesan agentziak emandako gomendioak kontuan izateko aholkatu dute.

Gizarteari buruzko albiste gehiago

Gehiago kargatu