Gastronomia
Gorde
Kendu nire zerrendatik

Bittor Arginzonizen Etxebarri erretegiak munduko bigarren jatetxe onena izaten jarraitzen du

Peruko Maido jatetxea munduko onena izendatu dute The World 's 50 Best Restaurants 2025 sarietan. Bestalde, Etxebarri erretegiko Mohamed Benabdallah aljeriarra munduko sommelier onena izendatu dute.

Asador Etxebarri en Axpe. Foto: Victor Uriarte.

Axpeko (Bizkaia) Etxebarri erretegia. Argazkia: Victor Uriarte

Bittor Arginzoniz buru duen Etxebarri erretegiak The World 's 50 Best Restaurants 2025 sarietako bigarren postuan errepikatu du. Mamido Peruko jatetxea munduko onena izendatu dute.

Munduko 50 jatetxe onenen zerrenda Turinen (Italia) egindako ekitaldian eman da jakitera.

Atxondo (Bizkaia) udalerriko Axpen dago Arginzonizen erretegia. Iaz zerrenda honetako bigarren lekuan gelditu zen eta aditu askok jatetxe “benetan magikoa” dela esan ohi dute. Hain zuzen ere, “su pixka batekin, esnea edota haragia bezalako osagai xumeak, plater ahaztezinetan bilakatzeko gaitasuna” duela Bittorrek azpimarratzen dute.

Zerrenda honetan bozka ematen duten adituak 27 herrialdetako pertsona anonimoak dira. Ogibidez, kazetariak, sukaldariak, sukaldaritza-industriako adituak eta gastronomia zaleak izan ohi dira. Denak Munduko 50 Jatetxe Onenen Akademiako kidek dira; 540 emakume eta 540 gizon.

Gutxienez sei eta gehienez 10 jatetxeri eman behar diote bozka, gustukoenetik hasita. Azken 18 hilabetean probatu dituzten lokalak izan behar dute eta aukeratutako sei soilik izan daitezke euren gune geografikokoak.

Sommelier onena

Mohamed Benabdallah Etxebarri erretegiko sommelierra munduko onena izendatu dute zeremonia berdinean.

Antolatzaileek sommelier honen nortasun handia eta ibilbide bikaina azpimarratu dituzte. Benabdallah iaz bigarrena izan zen.

Aljerian jaio zen 1984an, eta bere bizitza erabat aldatu zen bere familia 11 urte besterik ez zituela Suitzara joan zenean. Benabdallahk Quique Dacosta edo Mugaritz jatetxeetan ere lan egin izan du.

Gizarteari buruzko albiste gehiago

Gehiago kargatu